Johan Huizinga 1872-1945

Zijn leven

Over Johan Huizinga zijn een vijftal biografieën, vele necrologieën en artikelen verschenen. Bij ‘De man’ treft u een aantal linken naar relatief korte beschrijvingen van zijn leven en onder het kopje ‘Aandacht’ een uitgebreid overzicht van de biografieën et cetera. Hieronder is ordening gemaakt naar chronologie en naar onderwerp. In het chronologisch overzicht treft u redelijk wat informatie, het overzicht naar onderwerp bevindt zich nog in de kinderschoenen.

Chronologisch

Bij dit overzicht in perioden van 7 jaar is ervoor gekozen de levensjaren van Johan Huizinga samen te laten vallen met kalenderjaren. Huizinga is op 7 december geboren, er is dus een verschil c.q. overlap van 24 dagen. Op een periode van 7 jaar is dit een onnauwkeurigheid van 1%. De idee is dat de winst van deze ordening, te weten inzicht in mogelijke relatie tussen onderwerp, tijd(geest) en Huizinga zijn leeftijd, een 1% onnauwkeurigheid acceptabel maakt.

Per onderwerp

Hier treft u – als eerste opzet – 21 onderwerpen aan welke ieder op zich een studie waard zijn. De onderwerpen gaan nader omschreven en toegelicht worden. Mist u bij het zien van dit overzicht iets – mail het mij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *